Thursday, March 26, 2020

Recenzie "Tu ai iubi un om ca tine?" de Cristi Grosaru


Titlu: Tu ai iubi un om ca tine?
Autor: Cristi Grosaru
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 109
Gen: Dezvoltare personală


Nu obișnuiesc să citesc cărți de acest gen, dar pot spune că aceasta mi-a plăcut nespus. Începând cu titlul care m-a atras și care mi s-a părut foarte original, până la învățăturile pe care această carte le împărtășește. 



Încă de la prima pagină m-a captat cu acele citate interesante și sugestive. Chiar la un moment dat, mi-a inspirat puțin din aerul lui Osho sau Buddha, în varianta motivațională.



Ce mi-a plăcut cel mai mult, a fost multitudinea de citate motivaționale, complexe și expresive adunate la începutul unui nou capitol. Un lucru bun pe care l-am remarcat a fost și faptul că autorul, Cristi Grosaru, pune întrebările corecte. Ce înseamnă asta? Ei, bine... având în vedere că el pornește un monolog interior în care abordează o mulțime de teme unele filozofice, altele de cunoaștere personală (de la ideea mulțumirii de sine până la aprecierea lucrurilor din jur, bani, viața), în tot acest proces, el presară câteva întrebări inteligente la care o persoană e echilibrată ar putea găsi cu ușurință un răspuns. 



Voi ce ați răspunde la întrebarea: Tu ai iubi un om ca tine?



Recomand această carte pasionaților genului dezvoltare personală.📖😊


Cartea o puteți găsi pe site-ul editurii Stylished Books: https://stylishedbooks.ro/tu-ai-iubi-un-om-ca-tine?gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxOjRkIu1NsRS7NcapPc3JdsN-ZA-4XSynCd3VywzuB4Lm_mKYoKpJYaAiNwEALw_wcB

Cu drag, 
Șoarecele de bibliotecă

Saturday, March 7, 2020

Recenzie "Legea iubirii" de Lorena Lenn


Titlu: Legea iubirii
Autor: Lorena Lenn
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 221

Deja m-am obișnuit cu cărțile scrise de Lorena Lenn,  aceasta fiind deja a treia pe care o citesc de la această scriitoare și pot spune cu sinceritate că "Legea iubirii" mi-a plăcut cel mai mult până acum. Nu aruncati cu pietre, dar povestea din această carte mi-a mers la inimă.😊

"Darcy Parker este o tânără detectivă care obișnuiește să lucreze singură. Asta până într-o zi când, la cererea șefului ei, în urma preluării unei misiuni riscante, este nevoită să îl accepte ca partener pe detectivul Bryan Rafferty, un bărbat foarte bun în domeniul lui, dar și cu o reputație de aventurier; aroganța și perfecționismul sunt alte atribute pe care Darcy le-a aflat despre el.
Darcy nu este încântată de ideea de a-l avea tocmai pe el drept partener, mai ales că avusese mai demult un moment de slăbiciune în ceea ce îl privește, dar va descoperi rapid că Bryan poate avea și calități care o vor ajuta în dezvoltarea profesională. Darcy va încerca să mențină o relație strict profesională cu Bryan, dar rămâne de văzut dacă va reuși, mai ales că el nu pare dispus să mulțumească doar cu atât..."

Mi-au plăcut mult personajele. Au fost create mult mai atent și au avut acel ceva care te face să le îndrăgești și să te identifici cu ele.
Darcy este în această carte, o fire încăpățânată, aceasta fiind și trasatura ei de bază. De asemenea, dă dovadă de o grijă matern față de sora ei mai mică, pe care încearcă să o protejeze cum poate mai bine. Cu un spirit neîmblânzit, inteligentă și misterioasă, face față cu brio căutării lui Bryan, cu care are deja un trecut incert. Bărbat amuzant, puternic, un învingător, Bryan dezvoltă pe parcurs o grijă specială pentru Darcy, pe care încearcă să o cucerească cu multă pasiune.


Referitor la structura cărții, aceasta este scrisă pe 10 capitole. Are o acțiune bine închegată, are replici originale și situații amuzante în care personajele folosesc niște replici "demențiale".


Recomand cu căldură și încrede această carte iubitorilor de beletristică și dragoste. Nu vă veți plictisi de ea și un mic secret: se citește extrem de ușor, că îți și pare rău că se termină.

Cartea o puteți comanda de pe site-ul editurii: https://stylishedbooks.ro/legea-iubirii?gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxP8tonNYgOxDSr6YyeobD1M5V1o7hDo6QDE4JlgnzvbwyyJEOMVhowaAoPGEALw_wcB

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Tuesday, March 3, 2020

CĂRŢILE LUNII FEBRUARIE



În fiecare lună am impresia că depăşesc anumite provocări pentru că mi-am propus să fiu deschisă la schimbare şi să citesc cărţi din diferite domenii sau care au genuri diferite. Diversitatea prezintă multe beneficii şi nu vreau să ratez şansa de a învăţa lucruri utile. Ce anume am desprins din volumele citite am descris în câteva cuvinte mai jos:

1.      Femei care iubesc prea mult – R. Norwood 
Citind această carte am întâlnit o mulţime de femei despre care nu am ştiut că există. M-au împresionat enorm de mult poveştile lor şi chiar am plâns la unele dintre ele. Îmi este greu să aprob că cineva poate fi fericit atunci când suferă. Mie îmi place să râd, să zâmbesc şi să vorbesc mult cu persoana iubită. Dacă prefer să deţin controlul asupra perechii mele înseamnă că iubesc cu adevărat? Nici gând!

2.      Sfârşitul înseamnă un nou început – A. Niculescu 
Ador cartea asta! Deşi este greu de crezut la 35 de ani, viaţa lui Adrian Niculescu a bătut filmul. A trecut prin multe încercări din care a ieşit învingător. Dacă părinţii lui au fost cei care au clacat primii, el a avut puterea necesară să reîntregească familia. Un destin zbuciumat care ne oferă adevărate lecţii de viaţă.
3.      La răscruce de viaţă – C. Grosaru 
În viaţă, nimic nu este întâmplător. De la fiecare persoană pe care o întâlneşti poţi învăţa ceva util, important este să fii deschis şi dispus să cauţi în continuu. George descoperă adevărul numai în momentul în care este dispus să se iubească pe sine şi pe ceilalţi. TU eşti adevărata fericire. Iubeşte, oferă, trăieşte!

Şi uite că, de la fiecare carte citită am câte ceva util de învăţat. Nici nu mai spun nimic de starea de bine pe care o simt în timpul lecturii. Şi chiar dacă timpul trece, îmi rămân lecţiile de viaţă.



Cu drag,
Soarece de biblioteca!
(Andreea Pop)

Monday, March 2, 2020

Recenzie: "La răscruce de viaţă"



Titlu: La răscruce de viaţă
Autor: Cristi Grosaru
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 128
Categoria: Literatura contemporană


Îmi place mult să citesc, dar nu orice carte. De aceea, întotdeauna, aleg cu mare grijă ce volum să adaug în biblioteca personală. Şi mă aştept ca alegerea mea să fie cea potrivită, iar la final să fiu surprinsă plăcut de ceea ce am citit. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă.

„La răscruce de viaţă” este un roman pe care trebuia să-l citesc fără îndoială. Conţine un mesaj important ce nu poate fi evitat: fără Dumnezeu nu există nimic. Gândurile mele încă rătăcesc la povestea care m-a impresionat profund.





George este un ateu care, deşi are totul (stabilitate financiară, un loc de muncă bine plătit, o relaţie de lungă durată, este respectat oriunde merge, prieteni fideli) se simte singur şi pustiu. Trăieşte, parcă, departe de realitate şi ezită să ia decizii importante. Până în momentul în care Lorena, iubita sa, decide să îl părăsească. Atunci reacţionează. Îi pune pistolul la tâmplă, dar nu apucă să apese pe trăgaci pentru că o maşină o loveşte din plin. Şi moare.
Şi o parte din George moare. Fără iubire începe să simtă „efectele” singurătăţii cu adevărat. Şi se degradează treptat. Îşi caută alinare în alcool şi refuză orice ajutor. Pierde respectul celor din jur. Toţi ajung să-l ocolească. Nici el nu se mai suportă. Şi fuge mereu de realitate. Aleargă … încotro? Fără direcţie, fără sens. Undeva departe. Într-un loc în care singurătatea nu-l mai poate urmări, iar durerea poate să dispară. Lorena a plecat şi nimeni nu îl mai iubeşte. E pustiu în sufletul lui, în jurul lui. Până într-o seară …
Când apare Seth, totul se schimbă. Acesta nu îl învaţă pe George cum să iubească, ci cum să îşi găsească liniştea sufletească. Apoi, apare şi dragostea.
Se spune că pe pământ toate lucrurile au un preţ. Dar pacea interioară poate fi cumpărată? Eu spun că nu, Seth spune că da. Şi îi garantează lui George şanse de reuşită în schimbul a o jumătate din toată averea sa.
Departe de civilizaţie, zgomot şi agitaţie, în mijlocul naturii învaţă singur să se iubească şi să se accepte cu toate defectele sale. Îi place în tăcere. Acceptă o schimbare. Îşi doreşte asta. Până când viaţa îi este pusă în pericol de către fiul adoptiv a lui Seth. Atunci I se declanşează, din nou, zbuciumul lăuntric. Îşi aminteşte de tatăl său. Vrea mai mult decât orice să-l cunoască şi să afle de ce l-a părăsit. Să-i facă pe cei din jurul  său să zâmbească, să-i iubească, să le ceară iertare. Mai ales Lorenei.
În situaţia lui, părea imposibil. Era prizonierul lui Larson (fiul adoptiv a lui Seth), dar nu pentru mult timp. Seth apare ca de nicăieri (cum o face de fiecare dată) şi îşi salvează prietenul.
George se naşte pentru a doua oară. Şi profită din plin. Îşi încarcă inima de iubire, alungând ura acumulată pe tot parcursul vieţii. Greutatea care îi apasă sufletul şi pe care o căra mereu cu el ca pe o povară era ura. Ura care nu i-a folosit la nimic. I-a furat cei mai frumoşi ani din viaţă pe care nu-i mai poate recupera. Cu sufletul gol a mers în vechile locuri, şi-a cerut iertare şi a adunat iubire. Având sufletul împăcat a scăpat şi de cioara care, de fapt, îi îngreuna şi mai mult povara.
Totuşi, ceva lipseşte. Cine este tatăl lui George? Îl va cunoaşte vreodată? Este anunţat că ceva grav i s-a întâmplat lui Seth. Cine este Seth? Toate secretele ies la iveală. Dar este prea târziu pentru momentul adevărului.
Şi momentul potrivit pentru mine să savurez o poveste minunată. Nu cred că voi uita prea curând toate aceste întâmplări. Sunt puţine cazuri, în care fiul risipitor se întoarce acasă.




Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)

Această carte mi-a fost oferită de editura Stylished Books pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut foarte mult! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!