Tuesday, February 28, 2023

RECENZIE: ,,S-a sfârșit înainte să înceapă"

 


Titlu: S-a sfârșit înainte să înceapă 

Autor: Ioana Dumitrachescu 

Număr pagini: 250

Editura: Mysterio

Categoria: literatură contemporană 


,,S-a sfârșit înainte să înceapă" este o reflecție cu și despre iubire care mi-a consolidat principiile și concepțiile legate de viața de cuplu, cea de familie ori idei ce până nu de mult timp erau doar iluzii imposibil a se consolida în certitudine. Dincolo de iubirea pură și sinceră întotdeauna, la un pas distanţă, se află și păcatul indus de pasiune și dorința de a dărui totul pentru a primi absolutul. Nu există reguli în dragoste, doar fapte ce atrag diferite consecințe. 


Paola este o tânără inocentă care se îndrăgostește de un bărbat interzis pentru ea. El, Antonio, este căsătorit cu Marisa, iubita sa din adolescență. Destinul îi aduce față în față în momentul în care femeia se prezintă la cabinetul doctorului pentru un consult.



Atracția este inevitabilă. Apropierea, cu atât mai puțin. Privirile se întâlnesc, iar iubirea încolțește în inimile lor, treptat. Pasiunea devine intensă, o putere ce se consumă cu rapiditate și care lasă urme adânci de suferință asupra lor și asupra apropiaților lor.


Ilustrată sub forma unui jurnal scris de către el, această poveste de dragoste este o confesiune a două suflete ce își caută alinarea unul în brațele celuilalt, însă teama lui de incertitudine și singurătate le desparte drumul în direcții opuse: el rămâne ancorat în căsnicie alături de o soție pe care nu o mai iubește, ea se refugiază în alcool.



În continuare, viața își pune amprenta asupra fiecăruia într-un mod distinct: Antonio devine un om de succes, Paola rămâne aceeași femeie simplă care se bucură de rodul dragostei sale: o fetiță. 


Opt ani mai târziu, destinul le acordă a doua șansă. Se întâlnesc din nou. Sunt toți trei, împreună. Și boala necruțătoare a Paolei care se agravase. Situația impune luarea unor măsuri urgente. Numai un transplant de inimă îi mai poate prelungi viața. Soarta le este potrivnică sau le va lăsa oportunitatea de a fi fericiţi în sfârșit?

No comments:

Post a Comment