Titlu: La răscruce de viaţă
Autor: Cristi Grosaru
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 128
Categoria: Literatura contemporană
Îmi place mult să citesc, dar nu orice carte. De aceea, întotdeauna, aleg cu mare grijă ce volum să adaug în biblioteca personală. Şi mă aştept ca alegerea mea să fie cea potrivită, iar la final să fiu surprinsă plăcut de ceea ce am citit. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de faţă.
„La răscruce de viaţă” este un roman pe care trebuia să-l citesc fără îndoială. Conţine un mesaj important ce nu poate fi evitat: fără Dumnezeu nu există nimic. Gândurile mele încă rătăcesc la povestea care m-a impresionat profund.
George este un ateu care, deşi are totul (stabilitate financiară, un loc de muncă bine plătit, o relaţie de lungă durată, este respectat oriunde merge, prieteni fideli) se simte singur şi pustiu. Trăieşte, parcă, departe de realitate şi ezită să ia decizii importante. Până în momentul în care Lorena, iubita sa, decide să îl părăsească. Atunci reacţionează. Îi pune pistolul la tâmplă, dar nu apucă să apese pe trăgaci pentru că o maşină o loveşte din plin. Şi moare.
Şi o parte din George moare. Fără iubire începe să simtă „efectele” singurătăţii cu adevărat. Şi se degradează treptat. Îşi caută alinare în alcool şi refuză orice ajutor. Pierde respectul celor din jur. Toţi ajung să-l ocolească. Nici el nu se mai suportă. Şi fuge mereu de realitate. Aleargă … încotro? Fără direcţie, fără sens. Undeva departe. Într-un loc în care singurătatea nu-l mai poate urmări, iar durerea poate să dispară. Lorena a plecat şi nimeni nu îl mai iubeşte. E pustiu în sufletul lui, în jurul lui. Până într-o seară …
Când apare Seth, totul se schimbă. Acesta nu îl învaţă pe George cum să iubească, ci cum să îşi găsească liniştea sufletească. Apoi, apare şi dragostea.
Se spune că pe pământ toate lucrurile au un preţ. Dar pacea interioară poate fi cumpărată? Eu spun că nu, Seth spune că da. Şi îi garantează lui George şanse de reuşită în schimbul a o jumătate din toată averea sa.
Departe de civilizaţie, zgomot şi agitaţie, în mijlocul naturii învaţă singur să se iubească şi să se accepte cu toate defectele sale. Îi place în tăcere. Acceptă o schimbare. Îşi doreşte asta. Până când viaţa îi este pusă în pericol de către fiul adoptiv a lui Seth. Atunci I se declanşează, din nou, zbuciumul lăuntric. Îşi aminteşte de tatăl său. Vrea mai mult decât orice să-l cunoască şi să afle de ce l-a părăsit. Să-i facă pe cei din jurul său să zâmbească, să-i iubească, să le ceară iertare. Mai ales Lorenei.
În situaţia lui, părea imposibil. Era prizonierul lui Larson (fiul adoptiv a lui Seth), dar nu pentru mult timp. Seth apare ca de nicăieri (cum o face de fiecare dată) şi îşi salvează prietenul.
George se naşte pentru a doua oară. Şi profită din plin. Îşi încarcă inima de iubire, alungând ura acumulată pe tot parcursul vieţii. Greutatea care îi apasă sufletul şi pe care o căra mereu cu el ca pe o povară era ura. Ura care nu i-a folosit la nimic. I-a furat cei mai frumoşi ani din viaţă pe care nu-i mai poate recupera. Cu sufletul gol a mers în vechile locuri, şi-a cerut iertare şi a adunat iubire. Având sufletul împăcat a scăpat şi de cioara care, de fapt, îi îngreuna şi mai mult povara.
Totuşi, ceva lipseşte. Cine este tatăl lui George? Îl va cunoaşte vreodată? Este anunţat că ceva grav i s-a întâmplat lui Seth. Cine este Seth? Toate secretele ies la iveală. Dar este prea târziu pentru momentul adevărului.
Şi momentul potrivit pentru mine să savurez o poveste minunată. Nu cred că voi uita prea curând toate aceste întâmplări. Sunt puţine cazuri, în care fiul risipitor se întoarce acasă.
Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)
Această carte mi-a fost oferită de editura Stylished Books pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut foarte mult! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
Felicitări pentru recenzie. Vreau și eu să o citesc.
ReplyDeleteMultumesc mult! Mi-a placut foarte mult! Iti recomand sa o citesti. Are putine pagini si se citeste usor, iar mesajul este unul puternic si important.
ReplyDelete