Saturday, January 2, 2021

Recenzie: ,,Călcând pe cioburi"

 


Titlu: Călcând pe cioburi

Autor: Mirela Iconaru

Editura: Stylished Books

Număr pagini: 308

Categoria: Literatura contemporană


O carte tristă, dar foarte frumoasă!

Romanul spune povestea Samanthei Smith, o tânără abuzată căreia „trecutul” nu îi permite să fie fericită. Să fie o greşeală capitală alegerea ei de a iubi cel mai popular băiat din liceu? Atunci când ea decide să-l părăsească, viaţa i se schimbă radical. Orice încercare de a lua totul de la capăt este predispusă eşecului. Ceea ce pare a fi doar posesivitate, la început, se transformă într-o obsesie uriaşă care  o va urmări mereu până o va distruge complet.

Singurătatea pare remediul perfect. Ameninţările dispar, incertitudinea se micşorează ... rămân atacurile de panică, coşmarurile şi munca. Emma, prietena ei, nu reuşeşte să acopere golul imens. Are nevoie de schimbare ... de iubire?

Atunci când la orizont se întrevede speranţa, Samantha „o îmbrăţişează puternic”. Maria este ca o rază de soare ce străluceşte în întuneric, iar Nikolas e pansamentul pentru inima ei rănită.

Când totul pare să se fi aranjat pe un făgaş normal „trecutul” (David) revine şi spulberă totul. Modifică prezentul şi distruge viitorul. Samantha nu îşi permite să facă un pas greşit. Fiecare eroare scoate din joc câte un personaj important.

Emma este prima persoană eliminată. Apoi, Harry, fratele Samanthei. Se stabilesc regulile. Se aleg „piesele” şi începe jocul. Cât de scump va plăti Samantha pentru decizia de a încălca barierele impuse? Dragostea lor va învinge obstacolele? Cât de mult poate influenţa trecutul prezentul? Dar viitorul?

„Trecutul e ca o oglindă, cu cât te uiţi în spate vei vedea exact ceea ce laşi în urma ta. Dacă priveşti înainte n-ai de unde să ştii ce te aşteaptă, însă dacă te uiţi mai atent la tine vei ştii exact ceea ce trebuie să construieşti de acum încolo.”

Vă îndemn să citiţi cartea. E absolut minunată!

P.S. Nu aş schimba finalul romanului, tocmai pentru a păstra veridicitatea faptelor. Poate, îmi doream ca tânăra să găsească puterea necesară şi să-şi înfrunte trecutul. În rest, nu pot decât să o felicit pe Mirela Iconaru pentru tot! 


Cu drag,

Şoarece de bibliotecă!

(Andreea Pop)

Cartea mi-a fost oferită de editura Stylished Books pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Am fost impresionată. Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
            Cartea o găsiţi aici.

No comments:

Post a Comment