Tuesday, July 14, 2020

Recenzie "Femeia cu mască" de Miruna Vasiliță


Titlu: Femeia cu mască
Autor: Miruna Vasiliță
Editura: Eikon
Număr pagini: 213

"Nu există soartă mai rea decât aceea de a cădea în capcanele propriei minți și de a trage în întuneric după tine și oameni nevinovați."

Citatul de mai sus descrie foarte bine întregul conținut al cărții. Este ca un motto pe care aceasta se bazează. 
"Femeia cu mască" este un volum de proză scurtă ce abordează diverse teme din genul polițist, psihologic, SF, fantasy sau dragoste. Unele dintre ele îmbină aceste elemente și este surprinzător cum fiecare poveste se învârte în jurul unui lucru mărunt care poate duce la o crimă odioasă. 

Una dintre poveștile care mi-au plăcut foarte mult a fost "Focul lui Sumedru". M-au impresionat informațiile adunate de Miruna Vasiliță și îmbinate cu o poveste unică și plină de magie: focul lui Sumedru este o tradiție reală românească veche de 2.000 de ani și se sărbătorește în noaptea dintre 25 și 26 octombrie, când oamenii aprind focuri și se adună în jurul lor.

O altă povestire care mi-a plăcut a fost "Magia lui Shakespeare". M-a surprins imaginația scriitoarei și modul în care a împletit literatura SF cu arta shakespeariană.
Am observat că în majoritatea povestirilor apare tipologia "polițistului de teren", care încearcă să rezolve o crimă din dragoste, de cele mai multe ori.
De asemenea, locurile precizate în carte sunt locuri reale din București, documentate chiar de Miruna.

Țin să precizez că am cunoscut-o personal pe scriitoare Miruna Vasiliță și m-a încântat discuția cu ea pe tema cărții de debut.
Mult succes în continuare, draga mea și la cât mai multe cărți publicate!

Recomand "Femeia cu mască" pentru o evadare din cotidian.
Cartea o puteți găsi pe site-ul editurii Eikon: Femeia cu mască.
Lectură plăcută!

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă 

No comments:

Post a Comment