Wednesday, July 1, 2020

TREI CĂRŢI DIFERITE



În cursa cu responsabilităţile am şi eu momentele mele de relaxare. Nu pot să mut munţii din loc, însă reuşesc să fac ceea ce-mi place. Ca de obicei, lista şi cărţile preferate sunt pregătite. Ceea ce îmi lipseşte este timpul necesar pentru a le citi pe toate. Sunt mulţumită că mă pot bucura şi de puţin. Ce e prea mult, strică. Deci, mă gândesc să vă povestesc desăpre 3 romane pe care le-am citit în ultima vreme:

          1.  Şi am spus da. O poveste de iubire – E. Gilbert
Am citit o frumoasă poveste de dragoste descrisă în prea multe pagini, care m-a plictisit. Am pornit entuziasmată în călătorie şi am refăcut traseul din primul roman (Mănâncă, roagă-te, iubeşte), dar m-am pierdut în detalii şi am pierdut esenţa. Sunt convinsă că totul putea fi relatat succint punându-se mai mult accentul pe relaţia cuplului şi nu pe locurile şi traseul în sine. Până la urmă, autoarea a vrut să convingă atât cititorii cât şi pe ea că, căsătoria a fost colacul lor de salvare şi o bună alegere pentru a trăi o viaţă liniştită împreună.

            2.    Cartea Mironei – C. Serghi
Ce mult mi-a plăcut cartea asta! Ce mult se aseamănă Cella Serghi cu protagonista sa, Mirona Runcu. Amândouă  trăiesc o iubire neîmplinită şi cred cu încăpăţânare în visul lor: acela de a scrie un roman. Oare acesta e preţul pe care trebuie să-l plătească pentru a obţine ceea ce-şi doreşte? Ar fi ajuns Mirona scriitoare dacă nu l-ar fi cunoscut pe Ştefan, un bărbat cu douăzeci de ani mai în vârstă, inteligent şi fermecător, dar însurat, aşadar inaccesibil? Mirona, da! Dar Cella? Cu siguranţă, nu! Ce mare influenţă a avut Camil Petrescu asupra ei! Şi ce opere frumoase ne-au dăruit amândoi!
3.      Umbra vântului – C. R. Zafon
Atunci când o carte nu îmi place, o abandonez şi revin după un timp asupra ei. Ciudat, dar adevărat, nu am putut termina de citit această ,,bijuterie”. Aşa că, am decis că acum e momentul potrivit şi nici că se putea mai bine.
Daniel Sempere este condus de tatăl său în Cimitirul cărţilor uitate, de unde băiatul are dreptul să îşi aleagă o singură carte. Ceea ce nu a ştiut părintele a fost faptul că acel volum îl va fascina atât de mult pe tânăr încât va alege să pornească singur într-o lungă călătorie pentru a-l cunoaşte mai bine pe Julian Carax, autorul cărţii alese (,,Umbra vântului”). Şi nu de puţine ori, viaţa acestuia va fi pusă în pericol. Va descoperi multe poveşti tulburătoare, suflete zbuciumate, crime … va merita efortul?

          Am savurat cu intensitate fiecare moment, fiecare carte. Aveam nevoie de asta. Aveam nevoie de cărţile mele preferate.

No comments:

Post a Comment