Tuesday, July 14, 2020

Recenzie "Omul a uitat că trebuie să moară" de Ioana Trif


Titlu: Omul a uitat că trebuie să moară 
Autor: Ioana Trif 
Editura: Eikon
Număr pagini: 195

Am citit "Omul a uitat că trebuie să moară" pe nerăsuflate. Este una dintre cele mai bune cărți distopice pe care le-am citit până acum. Expune o lume inversată, întoarsă cu susul în jos, în care rolurile dintre oameni și animale sunt schimbate. 

Este o carte care ridică unele semne de întrebare pe care majoritatea oamenilor le ignoră sau nu le văd. Este o carte dură, sângeroasă, plină de sentimente contradictorii, de la ură la dragoste. Îmi place mult stilul elevat și complex al autoarei, imaginile create din cuvinte alb-negru debordează de culori și emoții.
Nu este o carte pentru oricine, asta este clar. Și poate că nu va fi apreciată la adevărata ei valoare, dar pe mine m-a marcat și m-a învățat ceva: compasiunea pentru ceilalți oameni, pentru natură și animale.

Ioana Trif este un om excepțional, cu o gândire matură. Abordează o mulțime de teme interesante în "Omul a uitat că trebuie să moară", precum: filozofie, nemulțumiri interioare, tehnologia actuală, natura dezlănțuită, lumea apocaliptică. 
"Se spune că zeii sunt geloși pe om, pentru că moartea care îl pândește îl face să simtă lumea din jurul său, așa cum ei nu ar fi fost capabili niciodată."


Recomand cu drag această carte atipică. Dacă sunteți pasionați de genurile distopice cu siguranță vă va plăcea.
O puteți achiziționa de pe site-ul editurii Eikon: Omul a uitat că trebuie să moară.
Lectură plăcută!

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă 

No comments:

Post a Comment