Saturday, November 14, 2020

Recenzie ,,Te urăsc, te iubesc" - Sally Thorne

 


Nici dacă intenţionam să caut o carte amuzantă nu cred că reuşeam să găsesc una mai bună decât asta. Aveam nevoie să râd şi să uit de toată tensiunea prin care am trecut în ultima perioadă. Şi, aşa cum spuneam, am găsit romanul ideal: ,,Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne.

 Am adorat povestea şi îmi doream să nu se mai termine. Alături de personaje am trecut prin multe întâmplări amuzante, stări contradictorii, entuziasm şi suspans. Am îndrăgit-o pe Lucy Hutton pentru că într-o oarecare măsură ne asemănăm. Este optimistă, perfecţionistă şi iubeşte cărţile. Emană bucurie, zâmbeşte mereu şi se îmbracă cu haine prea colorate. Este încăpăţânată şi ambiţioasă. Nici chiar atunci când trebuie să lupte cu cel mai mare duşman al său pentru acelaşi post în companie nu are de gând să renunţe. Este o luptă dificilă. Adversarul său e nimeni altul decât colegul de birou, omul pe care îl urăşte cel mai mult şi căruia nu se sfiieşte să-i arate asta. Sentimentele sunt reciproce. Nici el nu o simpatizeză. Toţi ceilalţi din firmă cunosc aceste detalii, dar nu se împlică.

Războiul se derulează între Lucy şi Joshua. Ea, fata veselă, încrezătoare şi hotărâtă ... el, un bărbat încorsetat, meticulos şi lipsit de bucurie. Cum vor decurge lucrurile având în vedere că în situaţia dată fiecare trebuie să fie atent la care este pasul următor făcut de adversar? Noile circumstanţe îi vor apropia mai mult sau va spori dispreţul pe care şi-l poartă reciproc?

Când tensiunea dintre ei mai are puţin şi dă în clocot, Lucy descoperă că poate, de fapt, nu îl urăşte pe Joshua. Şi, poate că nici el n-o urăşte. Gesturile tind să relateze contrariul. Bănuieli nerostite scot la iveală două persoane diferite. Doi oameni care ştiu să iubească. Care se iubesc cu adevărat.

Sau, poate, e doar un alt joc de-al lor.

Cine-i poate înţelege? Poate, nici nu trebuie.


Cu drag,

Şoarece de bibliotecă!

(Andreea Pop)

Cartea mi-a fost oferită de editura Herg Benet pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Am fost impresionată. Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
            Cartea o găsiţi aici.