Monday, April 26, 2021

RECENZIE: „Neţărmuitul zbor al sufletelor destrămate”

 


Titlu: Neţărmuritul zbor al sufletelor desfrânate

Autor: Paul Pufan

Editura: Smart Publishing

Număr pagini: 341

Categoria: Literatura contemporană


Tot ceea ce pare a fi frumos la exterior ascunde ceva putred în interior. Opulenţa şi luxul nu reuşesc să alunge singurătatea , invidia şi răutatea celorlalţi. Cei din familia Lincoln nu se sfiesc să se răsfeţe şi să-şi trăiască viaţa după bunul plac. Chiar dacă aceste preferinţe se rezumă la desfrâu, minciuni şi trădări.

Împreună cu James suntem invitaţi să descoperim imaginea ,,defectoasă” a familiei sale.

Între zidurile impunătoare se petrec mereu lucruri periculoase. Evenimentele se derulează cursiv şi aduc în prim plan aceleaşi personaje.

La început o cunoaştem pe Ashley Lincoln, soţia lui Nathaniel. Ea o întruchipează pe soţia trofeu cu care soţul este mândru să se afişeze în societate. Fără alte aspiraţii şi preocupări îşi găseşte alinarea în scris. Umple pagini de jurnal în care îşi descarcă sufletul. Cel puţin, asta lasă autorul de înţeles.

Însă, pe măsură ce acţiunea ia amploare ies la iveală secrete. Secrete care le mistuie sufletele şi le distruge.

O întâmplare nefericită o aruncă pe Ashley în braţele lui Nate. Şi în loc să găsească alinare, viaţa ei se transformă într-un coşmar din care nu reuşeşte să evadeze. Alege „să stea nefericită într-o căsnicie” doar pentru a păstra aparenţele şi pentru a-şi acoperi secretul. De aici şi până la a comite alte greşeli nu e decât un pas. Nu este mulţumită cu un partener avar, rece şi ticălos. Ea are nevoie de iubire, iar pentru a o trăi intens recurge la ceea ce are aproape: la Mark, cumnatul său.

Mark este un tânăr arătos, carismatic, vesel şi talentat. Este pasionat de pictură şi îi place să călătorească. Şi nu ignoră nici afacerile. Are momente când îşi însoţeşte fratele vitreg la întruniri şi conferinţe. Dar mai presus de orice, e dispus să-i ofere dragoste femeii interzise pentru el.

Privirile aruncate pe furiş, gesturile tandre şi momentele petrecute în doi transformă pasiunea într-o iubire pătimaşă. Nici măcar relaţiile distincte în care sunt implicaţi cei doi nu-i împiedică să se iubească sincer.

Rând pe rând, prietenii le cunosc povestea. Şi devin părtaşi la ceea ce se întâmplă.

Totul s-ar încadra într-un echilibru perfect dacă nu ar exista Nate şi Stephanie, iubita geloasă care îi urmăreşte fiecare mişcare lui Mark. Sau Julia-Jane „cea mai bună prietenă” a sa. Ce motiv ar avea o femeie să-i ascundă unui bărbat cel mai înfricoşător păcat şi să-l ajute să pună la cale un plan diabolic? Aceasta este o femeie inteligentă, vicleană, dar naivă care crede orbeşte în dragostea falsă a bărbatului pe care îl iubeşte. Cine este Mark cu adevărat, de fapt?

Sunt comise câteva crime. Totul este planificat strategic. Nimeni nu bănuieşte pe nimeni. Ori le este frică să mărturisească. Există suspiciuni care nu sunt rostite. Ucigaşul este un străin sau un membru din familie? Sunt mai multe piese, dar nimic nu se leagă.

Până într-o seară când ... Ashley găseşte, întâmplător, mai multe scrisori. Sunt scrisori de dragoste. Ce ciudat! Ea îl cunoaşte pe expeditor, dar şi pe destinatar. De ambele persoane este puternic legată. Fiecare şi-a pus amprenta într-un mod diferit. Ceea ce ea va descoperi citindu-le îi va schimba viaţa pentru totdeauna. În sfârşit se va putea desprinde de trecut. Dacă va fi sau nu fericită, asta doar de ea depinde.

        De voi depinde dacă alegeţi să citiţi cartea sau nu. Eu zic că merită!


        Îi mulțumesc autorului pentru acest exemplar. Mie mi-a plăcut cartea! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!