Wednesday, May 27, 2020

Editura Velvet Story redă scriitorului român și cărții sale respectul cuvenit




             Editura Velvet Story este o editură nou intrată pe piața românească de carte, care își propune să sprijine și să propulseze autorul român și cartea sa deopotrivă. În vremuri în care ideea „cartea nu se mai citește, cartea nu se mai cumpără” pare să planeze precum un nor negru, noi alegem să credem în conceptul de „cartea se citește, se cumpără, dacă subiectul este remarcabil”. Punând preț de calitate și originalitate, editura aduce în fața publicului povești extraordinare, capabile să rupă orice barieră dintre scriitor și cititor.

             Arătând respect și dedicare autorului român prin condiții editoriale excelente și, în egală măsură, adresându-se cititorilor cu convingerea că pe piața de carte pot intra opere ce merită atenție și considerație, editura Velvet Story dă un suflu nou, un impuls proaspăt, revigorant care dorește să atragă cât mai mulți în jurul culturii, însă nicidecum constrânși de obligație, ci tentați cu plăcerea lecturii.

La doar două luni de la lansarea oficială pe piața de carte, editura numără în colecțiile sale patru titluri

             Cu un impact surprinzător asupra publicului, cărțile Velvet Story s-au bucurat și se bucură în continuare de un interes aprins și de impresii pozitive. În ciuda restricțiilor impuse de vremurile actuale, editura a ținut frâu dificultăților și s-a ridicat să promoveze în continuare literatură de calitate, punând la dispoziția cititorilor o gamă variată și intrigantă de volume.

              Colecția dedicată clasicilor propune ca lectură „Iarnă cazută-n genunchi”, de Dan Claudiu Tănăsescu. Autorul are un portofoliu impresionant de cărți, cele mai multe premiate și vândute într-un număr de exemplare de-a dreptul remarcabil.



            „Iarnă căzută-n genunchi” este un roman profund, emoționant despre dragoste, suferință, pierdere, riscuri, curaj, dar și despre greșeli și asumarea consecințelor. Este în mod cert poveste răscolitoare care te face să călătorești în vremuri de demult apuse.


,,Autorul a preferat să păstreze câteva elemente specifice scriitorilor clasici consacraţi ca: descrierea unor pasaje din natură, părţi scurte de dialog şi un singur  fir epic, dar a adăugat şi elemente noi: a pus mai mult accentul pe personaje şi mai puţin pe acţiune, adică, a acordat o atenţie sporită detaliilor, în special, celor care descriu stările de spirit ale celor implicaţi.
În contextul dat, cum să nu mă declar mulţumită de opera citită dacă sunt chiar eu un cititor cu „obiceiuri învechite”? Foarte rar am ocazia să întâlnesc astfel de asemănări. Şi poate că e mai bine aşa pentru că „pot savura” îndelung noua descoperire."
În colecția dedicată literaturii erotice regăsim un roman care spulberă așteptările – „Karma-i o zdreanță!”, de Simona Tănăsescu, o lectură care se dezbracă provocator de secrete și se îmbracă în dorință. El și Ea își vorbesc dincolo de cuvinte și explorează sentimente care nu se dau uitate niciodată. Este o carte în care riști să te pierzi sau te abandonezi trăirilor, fiecare capitol trezind imagini dintre cele mai febrile.



            Ai iubit vreodată cu adevărat? Iubești, acum, în prezent?
Te-ai întrebat vreodată dacă dorința îți este atât de puternică încât să străbată timpul?
Ai fi în stare să-ți cauți sufletul pereche timp de 471 de ani?
”Karma-i o zdreanță!” este o poveste erotică, diferită de ceea ce ai citit până acum, ce te va determina să iubești iubirea, dar în același timp să descoperi magia acelei senzații ce ne transformă în plan sexual.
            Stefano și Renna, două suflete pereche, se întâlnesc pentru prima dată în anul 1859, în India. Faptele lor de atunci aveau să irite Karma care, fără milă, i-a aruncat într-un joc al seducției și al sexului.
De ce poate fi Karma capabilă? Care este povestea lui Stefano și a Rennei?
Răspunsurile le vei găsi numai citind „Karma-i o zdreanță!”, un roman în care îți poți lăsa gândul să dea alte nume personajelor. Și, atunci, surpriza s-ar putea să îți fie de două ori mai mare!
,,Cele trei poveşti nu fac altceva decât să ne ilustreze diferite perspective ale timpului: trecut, prezent şi viitor. Iar, personajele se reîncarnează şi se adaptează perioadei în care sunt transpuse. Şi culmea, accentul este pus pe acţiune şi fapte şi nicidecum pe personaje. Deci, vom găsi toate ingredientele: pasiune şi atracţie din plin, suspans, mister şi culoare. E tot ce trebuie pentru a obţine un roman perfect."
Colecția Mindgame, dedicată genului mystery&thriller, polițist, provoacă cititorul cu primul volum din seria Dennis Kayderman – „Cazul Vulpea”, de Leila Sandra M., un thriller polițist extrem de captivant, în care situațiile limită te vor ține în suspans până la final. Dispariții misterioase, crime, răpiri, minciuni, secrete, un detectiv tenace , un soț disperat care se teme pentru soarta femeii iubite sunt numai câteva indicii al căror înțeles și sens le vei putea descoperi pas cu pas alături de Dennis Kayderman.

            Povestea Normei se intersectează cu cea a agentului de investigații Dennis Kayderman, în momentul în care bărbatul ajunge în orășelul de munte Woodstock, un loc cuprins de mister și plin de necunoscute.
Având pe conștiință un caz nerezolvat de ani de zile, dispariția soției sale Emma și misterul orășelului, Dennis Kayderman își pune în plan să facă o schimbare majoră în viața sa.
           Între o femeie amnezică, un oraș misterios cu un trecut sumbru și un agent ambițios care nu mai are nimic de pierdut, cine va trage cartea câștigătoare?
Cazul “Vulpea” este thrillerul care va ține cititorul pe ghimpi, plimbându-l pe rollercoasterul îndoielilor și al enigmei.
,,Veţi parcurge o călătorie interesantă de unde nu lipseşte misterul, suspansul, adrenalina, acţiunea şi iubirea. Toate se îmbină armonios, este conturată chiar şi o poveste de dragoste. Dar, totul abia acum începe. Acesta e doar sfârşitul primului volum. Deci, urmează  o altă întâlnire cu agentul Dennis ... !"
The Ring este colecția în care a fost adăugat cel mai nou titlu – „Ziua când te-apucă noaptea”, de Cristian Radu Constantin, un volum de poezii ce marchează debutul autorului.

            Iconoclast și ireverențios, sensibil și nonconformist, fin observator al vieții de zi cu zi, autorul disecă - uneori tranșant, alteori cu blândețe - tipologiile umane, aruncând verdicte și ștampilând etichete, dar lăsând întotdeauna cititorului opțiunea de a le accepta sau nu. Poezia lui Cristian Radu Constantin are un parfum aparte fiind o îngemănare inedită de lirică elevată, cu profund substrat intelectual și argou cotidian, totul fiind sublimat până la nivelul celei mai bune poezii urbane de după 1990.

Toate cărțile sunt disponibile și pot fi comandate de pe site-ul editurii – www.velvetstory.ro

Sunday, May 24, 2020

Recenzie: ,,Karma-i o zdreanţă"



Titlu: "Karma-i o zdreanţă"
Autor: Simona Tănăsescu
Editura: Velvet Story
Număr pagini: 348
Categoria: Literatura contemporană

De curând am păşit pe un tărâm necunoscut, unul pe care dacă m-ar fi întrebat cineva acum câţiva ani, i-aş fi răspuns că nu voi călca niciodată. Păi, mă bucur că am lăsat prejudecăţile deoparte şi că am spus ,,da” unei mari provocări pentru mine. Am citit o altfel de carte. Am depăşit graniţe, m-am maturizat. Şi am descoperit o altă latură a iubirii: pasiunea.
Se pot scrie cărţi frumoase folosind cu precădere acest ingredient şi multe alte „detalii picante”. Poate, chiar foarte frumoase. De ce spun asta? Pentru că, am întâlnit ceva surprinzător. „Karma-i o zdreanţă” nu este un simplu roman. De fapt, sunt trei poveşti într-o singură carte.
Nici nu ştiu care dintre ele mi-a plăcut mai mult. Să fie prima?
Prima poveste de dragoste este cea dintre Sir William Gray şi prinţesa maharajahului. Totul începe cu sosirea bărbatului în India, în anul 1859. Acesta este doctor şi este trimis acolo pentru a-şi oferi serviciile şi a face mai multe cercetări. Dar, pe lângă noile descoperiri şi după multe aventuri amoroase, tânărul descoperă dragostea adevărată. Uită complet de promisiunile făcute acasă (este logodit cu o altă femeie) şi se avântă într-o experienţă care îi va schimba toate planurile. Deşi, ambii parteneri sunt conştienţi de faptul că trăiesc o iubire interzisă, nu se sfiesc ca ea să se consume. Vor reuşi să treacă de toate barierele care le apar în cale?
Cea de-a doua poveste ne aduce în prezent la Bucureşti. Protagoniştii sunt Matteo, un tânăr atrăgător şi bogat, obişnuit să îşi petreacă fiecare seară în compania altei femei şi Rena, „fata de la bar”. Povestea lor începe mai mult ca într-o joacă. După o noapte petrecută împreună, tânăra îl caută a doua zi pentru a-i înapoia portofelul pe care bărbatul şi l-a uitat în apartamentul ei. Atunci el, vrând să-şi impresioneze tatăl, o prezintă ca fiind iubita sa. De aici şi până la o relaţie adevărată, nu e decât un pas. Vor păstra aceeaşi legătură strânsă şi după ce fata va afla totul despre trecutul lui tumultuos?
Ultima poveste ne poartă departe, în anul 2330, în Serenissima, Veneţia zilelor noastre. Aici, îi cunoaştem pe Renna şi Stefano Visconti. Ea este o copilă de 19 ani, crescută de o femeie săracă, el, fiul prim-ministrului. Deşi, îşi doreşte cu ardoare ca destinul ei să fie altul, ajunge, fără voia sa, o curtezană. Mai mult, îndrăzneşte să iubească, deşi acest lucru este interzis în Serenissima. Ce consecinţe va avea de suportat în urma săvârşirii marelui păcat? Dragostea o va salva din acel mediu neprielnic sau o va distruge în totalitate?
Cele trei poveşti nu fac altceva decât să ne ilustreze diferite perspective ale timpului: trecut, prezent şi viitor. Iar, personajele se reîncarnează şi se adaptează perioadei în care sunt transpuse. Şi culmea, accentul este pus pe acţiune şi fapte şi nicidecum pe personaje. Deci, vom găsi toate ingredientele: pasiune şi atracţie din plin, suspans, mister şi culoare. E tot ce trebuie pentru a obţine un roman perfect.
            Felicitări autoarei pentru tot ce a făcut! Se pricepe tare bine! Pe mine m-a cucerit şi nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să-i descopăr şi celelalte cărţi.


Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)



Această carte mi-a fost oferită de editura Velvet Story pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar! Mi-a plăcut foarte mult! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
Cartea o găsiţi aici.

Citesc cărţi în paralel




În ultima perioadă am decis să încerc ceva nou: să citesc mai multe cărţi în paralel. Ştiu că numeroşi cititori optează pentru această variantă, dar nu şi eu, până acum. Am mai încercat, însă nu a dat rezultate. Prefer să mă bucur de o carte acordându-i multă atenţie. Este şi unul dintre motivele pentru care nu reuşesc să citesc atât de repede. Am auzit la alţii că pot termina de citit un volum de 300 – 400 de pagini într-o singură zi. Este minunat şi nu vreau să sune a reproş remarca mea, dar eu nu pot. Probabil, şi pentru că nu am mult timp liber, iar pentru lectură îmi pot dedica doar o oră, cel mult trei ore, în fiecare seară.

Totodată, am constatat că seara nu este întotdeauna momentul oportun pentru citit. De multe ori, oboseala îşi spune cuvântul şi gradul de concentrare scade. Dar, pentru mine, tot ce contează este faptul că îmi pot permite, zi de zi, să am parte de momente de relaxare.

De ce am ales să citesc cărţi în paralel?

Pentru că, aşa am impresia că reuşesc să citesc mai mult, sper să nu mă înşel. Pentru că, pot alege cărţi diferite şi aşteptarea durează mai puţin. Pentru că, am posibilitatea să cunosc poveşti diferite în acelaşi timp. Spre surprinderea mea, pot constata mult mai uşor diferenţele dintre un roman clasic şi unul contemporan. Au intervenit multe modificări. Dar cel mai important e că şi azi se scrie bine. Avem mulţi autori contemporani foarte buni, străini sau români. Pe această cale vă invit să citiţi mai multe opere ale autorilor români. Veţi descoperi oameni minunaţi şi talentaţi care ştiu să-şi transpună poveştile într-o manieră aparte. Se pricep tare bine la asta! În calitate de cititor, eu mă pricep să le citesc şi să scriu despre ele.

De ce acum pot face asta, iar atunci nu?

M-am pregătit înainte de a relua totul de la capăt. Aveam nevoie de ordine şi organizare. Deci, de câteva reguli. Simple şi concise. Acum imprimate şi pe hârtie:

  1. Să nu citesc mai mult de două cărţi în acelaşi timp;
  2. În prima zi, citesc din prima carte, a doua zi din cealaltă. În aceeaşi zi nu voi citi din ambele cărţi, chiar şi dacă e vorba de momente diferite: dimineaţa şi seara;
  3. Întotdeauna voi începe să citesc a doua carte după două zile de când am început-o pe prima;
  4. Îmi voi nota progresul, de fiecare dată.
În prezent, mă bucur de două romane minunate. Sunt diferite şi speciale în felul lor. Le-aţi citit? Care este preferatul vostru?

Thursday, May 21, 2020

Recenzie "Inevitabil vei fi tu" de Adrian Niculescu


Seria "Inevitabil vei fi tu" de Adrian Niculescu este publicată la editura Stylished Books și cuprinde 4 volume de cărți motivaționale, care abordează cele mai importante puncte de cotitură din viața unui om.

Mi-a plăcut această serie pentru că a reușit să distingă și să analizeze toate părțile unei relații: Teama și timiditatea, Gelozia, Înșelatul, Despărțirea. 

Exemplele din aceste cărți sunt reale, întâmplări nefericite ale oamenilor anonimi, dar de pe urma cărora înveți ce e bine și ce nu. Mi-a plăcut că Adrian nu ascunde crudul adevăr în aceste situații, chiar dacă tu nu ai vrea să îl auzi câteodată, sau poate nu vrei să îl recunoști. 


Prin această confruntare cu realitatea, Adrian Niculescu pune întrebările corecte la care tu, ca cititor, trebuie să răspunzi pentru a-ți găsi liniștea în viață. De asemenea, dă grai multor gânduri care frământă o minte și o inimă, îndurerate de pierderea persoanei iubire, de gelozie, de teamă sau despărțire.

Am găsit în aceste cărți o mulțime de citate motivaționale care mi-au permis să fac oarecum un rezumat, ca niște idei principale pe care se bazează. 


Recomand aceste cărți tuturor, dar mai ales celor care se află în situațiile delicate numite simplu prin titlurile cărților. 

Seria o găsiți pe site-ul editurii Stylished Books: https://stylishedbooks.ro/inevitabil-vei-fi-tu

Cu drag,
Șoarecele de bibliotecă

Sunday, May 10, 2020

RECENZIE: "Pentru totdeauna"



Titlu: Pentru totdeauna
Autor: Lorena Lenn
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 220

Categoria: Literatură contemporană


Fiecare carte ne oferă şansa de a învăţa ceva util dacă o citim. În calitate de cititori, trebuie să ştim să ne asumăm sincer alegerile, să acceptăm că nu le putem adora pe toate, dar una câte una contribuie la dezvoltarea personală sau măcar ne stabilim un top al preferinţelor.
În ceea ce mă priveşte, în ultima vreme am descoperit plăcerea de a citi literatură contemporană. Am citit multe romane scrise de autori români şi toate m-au surprins plăcut. Pe unele le-am parcurs în câteva ore, de altele am vrut să mă bucur mai mult timp aşa că am prelungit procesul.
O lectură uşoară este şi romanul „Pentru totdeauna” de Lorena Lenn. Autoarea a descris o poveste de dragoste folosind un limbaj simplu, a renunţat la descrierile lungi, ba chiar întâlnim şi puţine personaje, dar multe pasaje de dialog pentru a înţelege mai bine acţiunea.
Nu cunoaştem prea multe detalii, de dapt, în prim plan apare Clyde, un tânăr şofer de taxi, care nu îşi doreşte altceva decât ca ultima oră din programul său de muncă să treacă cât mai repede. El nu bănuieşte că ultima clientă îi va schimba viaţa pentru totdeauna.


În maşina lui se urcă o tânără mireasă care îi cere ajutorul. Nu o refuză şi îi este alături mereu. Timpul petrecut împreună îi apropie până într-acolo încât ajung să formeze un cuplu. Mai mult, pasiunea pentru gătit le schimbă priorităţile şi îşi stabilesc un vis comun: deschiderea unui restaurant. Dar când totul pare să decurgă perfect, ceva trebuie să se întâmple?!
Într-o zi, din senin, apare Luke, prietenul din copilărie al Almei, care pare dispus o ajute ca părinţii ei să nu-i dea de urmă. Cel puţin aşa crede tânăra. Din păcate, pe adevăratul Luke îl cunoaşte numai atunci când el, personal, o predă pe mâna acestora. Scopul este clar: dacă o găseşte, fata îi este promisă. Şi uite aşa, vrând nevrând, Alma se află pentru a doua oară îmbrăcată în rochie de mireasă în faţa altarului lângă un alt bărbat pe care nu-l iubeşte.
De data asta nu mai poate fugi. Uşa bisericii este păzită. Oare, mai are vreo scăpare? O va salva Clyde, din nou? Vor avea şansa de a se iubi pentru totdeauna?
Vă îndemn să descoperiţi singuri. Toate poveştile de dragoste sunt frumoase.

             Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)

Această carte mi-a fost oferită de editura Stylished Books pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

Friday, May 8, 2020

RECENZIE: "Iarnă căzută-n genunchi"




Titlu: "Iarnă căzută-n genunchi"
Autor: Dan Claudiu Tănăsescu
Editura: Velvet Story
Număr pagini: 245
Categoria: Literatura contemporană

O carte nouă este întotdeauna o provocare. Pe unele îmi doresc să le citesc datorită statutului de capodoperă care „le împinge” cu un pas înainte, altele sunt rezultatul unei curiozităţi pe care nu le pot da la o parte. Iar, în ultima vreme, am avut ocazia să mă bucur de literatura contemporană mai mult ca oricând. Unele romane chiar m-au suprins plăcut. Altele, mi-au amintit de operele clasice.
Ca romanul „Iarnă căzută-n genunchi”, de exemplu. Autorul a preferat să păstreze câteva elemente specifice scriitorilor clasici consacraţi ca: descrierea unor pasaje din natură, părţi scurte de dialog şi un singur  fir epic, dar a adăugat şi elemente noi: a pus mai mult accentul pe personaje şi mai puţin pe acţiune, adică, a acordat o atenţie sporită detaliilor, în special, celor care descriu stările de spirit ale celor implicaţi.
În contextul dat, cum să nu mă declar mulţumită de opera citită dacă sunt chiar eu un cititor cu „obiceiuri învechite”? Foarte rar am ocazia să întâlnesc astfel de asemănări. Şi poate că e mai bine aşa pentru că „pot savura” îndelung noua descoperire.
Cu atât mai mult că nu e departe de a fi una din cărţile mele preferate. De ce? Pentru că, ficţiunea este îmbinată armonios cu evenimentele istorice, acţiunea fiind plasată în perioada interbelică, într-un sat din câmpia Bărăganului. Nu există surplus de informaţii privind împrejurimile, ci doar câteva fragmente prin intermediul cărora este evidenţiată viaţa la ţară.
Totodată, din puţinele întâmplări relatate cunoaştem toate personajele, dar mai cu seamă, pe care par a fi protagoniştii romanului. Da, da, spre marea mea surprindere, nu doar Mardare este personajul principal, aşa cum am crezut la început, ci şi Păun, Crapuzis Veriadi sau Brică. Fiecare are propria poveste pe care ajunge să o mărturisească la momentul potrivit.
În prim plan se află Mardare, un băiat orfan de şaptesprezece ani, adus cu ani în urmă de Păun, administrator peste moşia prinţului Bardescu, şi lăsat în grija lui Veriadi. De fapt, copilul este rezultatul unei întâmplări nefericite care pune în pericol viaţa mamei (la scurt timp după acel viol, femeia moare), iar pruncul este preluat de către Păun. Deşi nu este propriul lui copil, din respect pentru femeia iubită, bărbatul are grijă ca băiatului să nu îi lipsească nimic.
Cu toate astea, comportamentul violent al stăpânului său îl împinge pe tânăr să recurgă la un gest necugetat. În momentul în care Veriadi a vrut să-l împuşte, deoarece băiatului i-a trecut prin minte să spună că a cheluit banii pe care trebuia să-i ducă domnului Diamantopol, acesta l-a pocnit cu un scaun în cap. Speriat, gândindu-se că si-a omorât stăpânul, a furat câteva teancuri de bani de la acesta şi a fugit de acasă. Prima persoană căreia i-a cerut ajutorul a fost Păun. Nemulţumit de sfatul acestuia de a se preda poliţiei, el fuge mai departe şi se adăposteşte la Hanul de pământ. Aici îl cunoaşte pe Brică şi banda lui de hoţi şi, fără să vrea, Mardare se trezeşte hoţ în toată regula.
Ca o paranteză la cele menţionate mai sus ... nici povestea lui Brică nu merită ignorată. El devine şeful hoţilor după ce trece printr-o experienţă neplăcută. Mai exact, se îndrăgosteşte de o tânără cu care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste. După un timp, aceasta îl părăseşte. Aşa că, după multe căutări îi dă de urmă şi se întâlnesc, din nou, la nunta femeii. Şi, după ce au mâncat şi au băut bine, Brică şi banda lui au plecat cu toţi banii adunaţi de miri la nuntă. La o asemenea răzbunare chiar nu m-am gândit.
Revenind la Mardare ... Tânărul nemulţumit de viaţa haotică şi scârbit de faptele hoţilor ajunge în pragul căinţei abia atunci când primeşte ordin să-l omoare pe morarul de la moara prinţului Bardescu. Va fi capabil să comită o crimă? Cum va reuşi să se desprindă de acea bandă de ticăloşi? Un lucru e sigur. Mardare va plăti pentru faptele sale.
După ispăşirea pedepsei, tânărul îşi va găsi liniştea sufletească. Şi va trăi o frumoasă poveste de dragoste alături de Ioana, fiica cea mare a lui Păun.
Chiar şi Veriadi se schimbă. Îi ajută pe tineri mai mult decât ar fi sperat ei. În inima lui cred că există o fărâmă de iubire pentru băiat. Sau, poate, se vede pe sine, Veriadi cel tânăr. Tot un fiu risipitor a fost şi el.
Veriadi este grec. A ajuns în România, după mulţi ani petrecuţi pe vapor. A trăit o viaţă dezorganizată care i-a adus în final singurătatea. S-a refugiat la Galaţi şi a ales să nu mai plece. Apoi, a apărut Mardare şi viaţa lui a prins sens. Dar, a apucat să trăiască în pace şi armonie abia după ce băiatul s-a întors acasă. Cred că şi-a dat seama că fiecare merită o a doua şansă. Ce bine!
Întotdeauna, după căinţă apare şi iertarea. Nu este uşor, dar nici imposibil!
Mai uşor e să citeşti cartea şi să te convingi că merită să cunoşti aceste poveşti minunate. Important e că ai făcut alegerea potrivită.
Mie nu-mi rămâne decât să-ţi urez: lectură plăcută!

Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)


Această carte mi-a fost oferită de editura Velvet Story pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut foarte mult! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
Cartea o găsiţi aici.

Wednesday, May 6, 2020

Recenzie "Condamnat la moarte" de Mikkel Birkegaard Librarus.ro


Titlu: Condamnat la moarte
Autor: Mikkel Birkegaard 
Editura: Polirom
Număr de pagini: 347

"Frank Føns, un scriitor de succes in lumea thrillerului, isi datoreaza celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie. Cind insa fictiunea paraseste paginile cartii si coboara in strada, cind crimele din povestile celebrului scriitor devin realitate, lumea lui Frank se tulbura; astfel se naste Condamnat la moarte, un roman in care fictiunea devine granita dintre viatasi moarte.
 
O crima inchisa intre paginile unui roman devine realitate si transforma existenta celui care a asternut‑o pe hirtie. Frank Føns este un autor de romane ce‑si circumscriu spectrul dintre crima si groaza. Faimoase pentru descrierile viscerale si mortile violente, un periplu in lumea ororii, cartile sale nu l‑au pus in fata raspunderii scriitorului pina cind este descoperit cadavrul unei femei al carei ucigas a respectat intocmai ceea ce Frank Føns crease in ultima sa carte, inca nepublicata. Coincidenta este prea mare, Frank isi da seama ca cineva ii foloseste manuscrisul sustras ca ghid pentru a ucide. Singura cale pentru a pune capat crimelor este sa devina detectiv, misiune complicata, cu atit mai mult cu cit trebuie sa se descurce pe cont propriu.

Condamnat la moarte reuseste sa captiveze cititorul prin complexitatea protagonistului, prin depasirea cliseului horror, prin problemele pe care le pune – responsabilitatea artistului, atunci cind realitatea imita arta, iar editorii urmaresc doar sporirea vinzarilor – si prin finalul straniu."

Această carte este o excepție de la literatura contemporană și mă simt nevoită și eu să fac o excepție de la regulă cu recenzia ei. Voi începe cu recomandarea ei: nu o citiți dacă sunteți mai sensibili sau dacă sunteți genul de persoană căreia i se face rău dacă vede sânge. Este o carte foarte dură, chiar macabră, pot spune, cu scene ale morții descrie prea bine.


Pe parcursul ei am trăit o mulțime de emoții: curiozitate, amuzament, fascinație, groază, șoc. 
Am avut și momente de incertitudine când acțiunea o lua razna și încercam să disting realitatea de fantezie.

La "Condamnat la moarte" mi-au plăcut mult stilul în care este scrisă și acea "culoare" sau atmosferă pe care o au cărțile de acest gen, pentru că au fost foarte bine redate. Autorul are o răbdare ciudată de a detalia scenele crimelor și, în paralel cu lumea polițienească, Mikkel Birkegaard spune povestea de viață a personajului principal, Frank.

Mi-a plăcut mult analiza psihologică pe care acesta a făcut-o asupra personajelor, a îmbinat tipologii de la cele mai obișnuite persoane până la complexitatea minților criminale. Ce-i drept, această carte m-a surprins și nu mă așteptam la mare lucru de la ea, dar mi-a întrecut cu mult așteptările. Este un thriller cu elemente horror care nu prinde pe toată lumea. 

Foarte bine scrisă și cu o imaginație bogată, am putut vedea prin prisma ei modul de operare al oamenilor bolnavi psihic și aproape am trăit pe pielea mea (psihologic vorbind) durerea fizică a torturilor. Am putut vedea și înțelege greutatea cu care se confruntă un scriitor care a fost pregătit să îți sacrifice familia și prietenii apropiați pentru succes, ca într-un final să-și găsească moartea mult mai rău ca personajele din proportiile romane.

Nu îmi pare rău că am citit-o, pentru că mă simt cu un pas mai aproape de a înțelege mintea și acțiunile unui criminal, și am descoperit prin ochii lui Frank succesul și decăderea unei persoane.

Din nou, o recomand persoanelor care iubesc genul thriller, dar care au peste 18 ani. Sunt sigură că această carte nu va dezamăgi fanii acestui gen.

Mulțumesc librarus.ro pentru carte și pentru cunoștințele dobândite cu această ocazie. 
Pentru mai multe cărți interesante, accesați link-ul https://librarus.ro/

Cu drag, 
Șoarecele de bibliotecă 

Sunday, May 3, 2020

Recenzie "Drumul spre mine" de Hanna Lee


Titlu: Drumul spre mine 
Autor: Hanna Lee 
Editura: Stylished Books 
Număr de pagini: 268
Gen: Dragoste 

"El, un bărbat însurat, pregătit oricând pentru o nouă aventură extraconjugală.

Ea, o femeie independentă care mereu obține ceea ce vrea. Iar acum îl vrea pe el. 

Situația devine aparent ideală, mai ales când primește aprobarea soției, dar prinsă în acest joc al seducției, Carina realizează că secretele pe care le ascunde pot răni mai tare decât propriile sentimente. Sentimente ce cresc foarte repede pentru un bărbat care nu poate fi doar al ei."


Este prima carte pe care o citesc de la Hanna Lee și pot spune că sunt încântată. Ultimele 100 de pagini nu știu cum le-am citit și eram cu sufletul la gură să văd ce se întâmplă până la final.


Mi-au plăcut mult momentele amuzante dintre femeile nebunie care puneau la cale destrămarea căsniciei uneia dintre ele, cu ajutorul celorlalte două și replicile interesante dintre Carina și Cătălin. 

Mi-a plăcut faptul că autoarea a urmărit mai multe planuri și am putut vedea evoluția tuturor personajelor și a relațiilor dintre ele.


Pot spune că încă de la început mi-a plăcut ideea cărții și faptul că acțiunea se petrece, în cea mai mare parte, în București. Finalul m-a surprins plăcut și nu mă așteptam ca o relație destrămată să ducă la ceva frumos, aranjând mai multe destine și împletindu-le armonios.


Mi-au plăcut tipologiile alese personajelor și am văzut cât poate fi de complicată dragostea și căile ei. Am învățat că, indiferent de vârstă, iubirea vine când te aștepți mai puțin și poate să te nenorocească sau să te ducă în al nouălea cer.


Recomand cu drag această carte persoanelor peste 18 ani, pentru că elementele picante acestui gen nu lipsesc din ea, făcând-o o carte pentru adulți. 

O puteți comanda de pe site-ul editurii Stylished Books avansând link-ul următor: https://stylishedbooks.ro/drumul-spre-mine

Vreau să mulțumesc Stylished Books pentru frumoasa colaborare și pentru cartea citită.

Vă doresc lectură plăcută și la cât mai multe cărți!

Cu drag, 

Șoarecele de bibliotecă