Friday, March 31, 2023

RECENZIE: ,,Fată cuminte, răzbunare cruntă"

 


Titlu: Fată cuminte, răzbunare cruntă 

Autor: Holly Jackson 

Număr pagini: 400

Categorie: literatură contemporană 


🕵‍♀️ Mi-am continuat aventura alături de Pip și Ravi tot în Little Kilton. De data asta Jamie Reynolds, fratele mai mare al prietenului ei, Connor, a dispărut chiar în noaptea în care orașul ține să marcheze în mod public șase ani de la moartea lui Andie și a lui Sal. 


🕵‍♀️ Poliția refuză să se implice în acest caz. Familia băiatului dispărut dorește să afle ce s-a întâmplat cu el. Pip vrea să stea departe de probleme, dar nu poate ignora această tragedie. Nimeni nu vorbește. Dar, toată lumea ascultă ... iar secrete întunecate ies la iveală. Pericolul pândește la tot pasul. Răul îi încolțește pe toți. Jamie a dispărut. Altcineva și-a pierdut viața. E mult mister.


🕵‍♀️ Va izbuti însă Pip să dea de urma lui Jamie înainte de a fi prea târziu?

Thursday, March 30, 2023

RECENZIE: ,,Orașul cu salcâmi"

 


Titlu: Orașul cu salcâmi 

Autor: Mihail Sebastian 

Număr pagini: 190

Editura: Litera 

Categorie: literatură clasică


Am crezut că am făcut cea mai bună alegere pentru prima întâlnire cu Mihail Sebastian. Am citit  cu mare atenție fiecare pagină și am sperat că voi găsi ceva ce să îmi placă. Știu că am avut așteptări mari, am găsit numai recenzii pozitive. 


Apreciez modul în care este descrisă dragostea pură dintre Adriana și Gelu, statornicia cu care el o iubeşte. În schimb, în capitală, fata trece granița maturităţii fizice și comportamentale și descoperă mirajul senzualității, regăsindu-și în cele din urmă fostul iubit ca pe un amant, dar alegând să-l părăsească pentru a se consacra, capricios, unei căsnicii burgheze convenționale.


Oare e nevoie să recitesc cartea pentru a reuși să o apreciez mai mult?