Wednesday, August 17, 2022

RECENZIE: ,,Camerista" - N. Prose

 


Titlu: Camerista 

Autor: Nita Prose 

Pagini: 384

Categoria: thriller 


◾️Camerista = o carte lăudată;

                    = un roman de succes;

                    = o poveste emoționantă.


🔹️ Molly Gray, camerista, este fata aceea care s-a jucat cu mintea mea de la început până la sfârşit. M-a plimbat prin toate camerele prestigiosului hotel, Regency Gran Hotel și mi-a făcut cunoștință cu diferite persoane, de la colegele ei, cameristele, până la marile vedete, Giselle și Charles Black. Mi-a arătat treptat, pistă cu pistă, și m-a lăsat să o bănuiesc pe fiecare persoană l-a cunoscut pe domnul Black. La fel de ușor le-am eliminat și de pe lista neagră, iar când totul s-a terminat, criminalul a rămas nepedepsit?


🔹 ️Un roman captivant al cărui ingredient principal a fost suspansul. Nu aveam cum să mă opresc din citit, eram la fel de motivată ,,să demonstrez" nevinovăția cameristei și să pedepsesc vinovatul.


🔹 ️Căile până la el au fost întortocheate, chiar dacă criminalul nu a fost departe. Cât de malefice pot fi acțiunile unui om? Ori, totul se rezumă la gelozie?

RECENZIE: ,,O vară de răscruce"

 


Titlu: O vară de răscruce 

Autor: Truman Capote

Pagini: 208

Categoria: literatură universală


,,O vară de răscruce" este romanul pe care l-am citit cu mare entuziasm și curiozitate. Am savurat cu intensitate fiecare pagină, cu speranța că pe următoarea filă voi găsi o poveste de iubire pură, intensă. La final, mi-a rămas un gust amar și asta datorită întâmplărilor care au condus situația spre declin. 

Dragostea poate să fie atât de puternică încât să-i distrugă pe cei care se iubesc sau îi unește mai strâns?