Tuesday, March 29, 2022

RECENZIE: ,,Visucy” - Isabel Asteri

 


Titlu: Visucy

Autor: Isabel Asteri

Editura: Mysterio

Număr pagini: 285

Categoria: Literatură contemporană


,,Visucy” este un roman special.

Tratează un subiect sensibil care m-a determinat să-mi pun multe semne de întrebare. Dacă până acum nu m-am întrebat niciodată ce se află dincolo ,,de moarte”, citind cu atenţie cartea am înţeles că visul şi realitatea sunt despărţite de o linie fină, infinită, ce nu are graniţe şi nu stabileşte clar unde se termină ficţiunea şi unde începe realitatea. Ce este adevărat şi ce este doar o iluzie?

Ce este Visucy? Eternitatea văzută cu ochii minţii?



Suntem în 2050. Karina are şansa de a se bucura de o nouă zi, având în vedere că a reuşit să treacă peste un alt coşmar. Deşi trăieşte într-o societate în care fiecare mişcare este controlată, ea este mai hotărâtă ca niciodată să-şi îndeplinească menirea, aceea de a-i ajuta pe ceilalţi, de a le rezolva problemele.

Lucrurile iau o altă întorsătură în momentul în care memoria începe să-i joace feste şi anumite evenimente din viaţa ei devin incerte. Bărbaţii care-i apar în cale susţin contrariul, ceea ce o derutează şi mai mult. Cine sunt ei şi de ce vor să o îndepărteze de munca sa şi să o ţină captivă în lumea viselor?

„Visucy” este un roman al cunoaşterii de sine.



În paralel, ne este prezentată şi măicuţa Alide, cea care luptă pentru Adevăr. Alide era de fapt tot Karina, dar dintr-o viaţă anterioară. Un legământ făcut în viaţă de măicuţă o afectează în prezent şi îl cheamă după ea pe „bărbatul fără nume”.

Sunt două lumi diferite unite printr-un jurământ sacru. Cine îl poate dezlega? Karina este ţinută captivă în lumea viselor sau în cea reală?

Numai o forţă de nestăvilit şi o dragoste arzătoare pentru viaţă o poate readuce înapoi sau nu?

Răspunsul este în faţa ochilor tăi, citeşte-l! Nu vei regreta!

            Îi mulțumesc autoarei pentru acest exemplar! Mie mi-a plăcut foarte mult cartea! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

            Cartea o găsiţi pe site-ul Editurii Mysterio.

Saturday, March 26, 2022

Recenzie: ,,Aroma timpului" - Nuria Pradas

 



Titlu: Aroma timpului

Autor: Nuria Pradas

Editura: Humanitas

Număr pagini: 350

Categoria: Literatura universală



Cum să nu iubesc cartea care mi-a oferit cea mai frumoasă călătorie olfactivă prin Franţa şi Spania? Cum să nu-l iubesc pe Pablo Soto, exemplul viu care a demonstrat că niciun vis nu este imposibil? Cine altcineva, dacă nu el, ar fi putut să mi-o scoată în cale pe faimoasa Coco Chanel şi parfumul ei? Cine să-mi dezvăluie povestea din spatele celebrei arome Chanel n 5?



Am „savurat” cu bucurie miresmele pe care talentatul parfumier le-a creat special pentru cititori şi nu numai. Am păşit cu răbdare pe fiecare treaptă împreună cu el pe scara succesului şi nu am încetat nicio clipă să cred că nu va reuşi să-şi atingă scopul final. Chiar dacă drumul a fost lung şi anevoios, eu spun că a meritat.



Mi-a plăcut tăria cu care se ridica de fiecare dată când succesul unui parfum se termina. O lua de la capăt iar şi iar, singur. De unde atâta putere şi curaj? Ce anume îl ajuta să se înalţe de fiecare dată? IUBIREA. Satisfacţia şi mulţumirea , bucuria de a creea ceva unic pentru ceilalţi.



Totul asezonat cu dragostea pentru persoana iubită ... la final.

Cele 350 de pagini ascund cele mai frumoase poveşti de dragoste, multe dezamăgiri, trădări şi vise împlinite. Este o importantă lecţie de viaţă încărcată cu rafinament, candoare şi delicateţe. Idei ce merită a fi cunoscute de noi toţi.