Monday, April 4, 2022

RECENZIE: ,,Întoarcerea vrăjitoarei” de Ioana Trif

 



Titlu: Întoarcerea vrăjitoarei

Autor: Ioana Trif

Editura: Literpress Publishing

Număr pagini: 361

Categoria: Literatura contemporană

                          

Am crezut că îmi va fi greu să scriu despre această carte, tocmai pentru că e diferită, aparţine unui gen literar pe care nu l-am mai citit până acum. A fost dificil să încerc ceva nou din cauza faptului că am pornit la drum cu idei preconcepute. Voi citi un roman fantasy, dacă nu va fi pe gustul meu?

Ei bine, cartea de faţă mi-a demonstrat că frumosul există în orice, trebuie doar să fiu dispusă să îl caut, să îl accept, să mă bucur de el. Pot spune că am găsit un basm modern de unde nu au lipsit prinţii şi prinţesele, zeii şi vrăjitoarele, descântecele şi magia. Trecerea de la real la fantastic s-a făcut treptat, s-au împletit perfect şi au încununat două iubiri sincere şi puternice.

Specific basmelor, iubirea a fost elementul cheie. Cu ajutorul ei vrăjitoarele şi-au salvat prinţii şi au trăit fericiţi împreună.



Nu ştiu dacă totul este întâmplător, însă povestea din carte se potriveşte perfect cu contextul actual. Singura diferenţă este că noi cunoaştem de la început cine este Duşmanul-fără-chip. Şi sunt convinsă că dacă ne unim toţi forţele şi manifestăm ataşament faţă de semenii noştri vom triumfa. Răbdare, încredere şi curaj. Cu aceste elemente putem înfrânge inamicul.

Însă, ştiu că şi dintr-o poveste fantastică putem învăţa ceea ce contează cu adevărat: să iubim sincer pentru a fi fericiţi, să ne încărcăm inima cu dragoste pentru a găsi liniştea sufletească şi să o răspândim în jur pentru a creea armonie. Atât şi nimic mai mult!

Citiţi, iubiţi, zâmbiţi!


            Îi mulțumesc autoarei pentru acest exemplar! Mie mi-a plăcut foarte mult cartea! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

No comments:

Post a Comment