Tuesday, May 31, 2022

RECENZIE: ,,Art Nouveau”




Titlu: Art Nouveau

Autor: Cynthia Orszag

Editura: Velvet Story

Număr pagini: 229

Categoria: Literatură contemporană

                          

Rafinament, candoare, delicateţe. Sunt caracteristicile care definesc povestea de iubire dintre Leon şi Zoe. Ea o tânără inocentă, naivă, castă, el un bărbat egoist, hotărât şi atrăgător. Ce anume îi uneşte? Un tablou fermecat menit să-l omoare pe cel care îl priveşte.

Ea se îndrăgosteşte nebuneşte de bărbatul perfect. Îl urmează orbeşte şi este dispusă să renunţe la tot. El este în stare să facă orice pentru a-şi atinge scopul final şi incapabil să iubească sincer.

El visează să pună mâna pe moştenirea promisă de bunicul său. Îi place să trăiască pe picior mare, deşi este falit şi nici nu se gândeşte să muncească pentru banii pe care preferă să-i cheltuie.

Ea îşi doreşte să iubească şi să fie iubită cu adevărat. Să trăiască o viaţă „normală” alături de cel ales.



La mijloc rămân superstiţiile şi legendele. Poveşti reale în care numai sirenele cred. Zoe este o sirenă. Are puteri neobişnuite pe care le domină şi care o domină. Cunoaşte blestemele care pot fi desfăcute doar cu o dragoste pură.

Cât de bine îl cunoaşte pe Leon? Cine va fi următoarea victimă a tabloului ucigaş? Leon sau Zoe?

Sacrificiul suprem înseamnă totul sau nimic. Cu dragostea lor cum rămâne? S-au iubit ei vreodată?



Cert este faptul că autoarea a ştiut atât de frumos să împletească realul cu fantasticul încât acea linie fină care le desparte este aproape inexistentă. A reuşit să mă prindă în mrejele unei vrăji de la prima până la ultima filă. Am rătăcit pe malul mării, m-am lăsat copleşită de magie şi fascinată de cântecele sirenelor. Aceste creaturi fermecate m-au ademenit şi pe mine în adâncuri şi m-au lăsat să visez necontenit la o iubire perfectă. M-am lăsat purtată pe aripi de vis şi „am gustat” în doze mici fiecare moment mirific. Nu m-am gândit nicio clipă cât de mult mă voi bucura citind această operă atipică, dar minunată.

Regret că nu are mai multe pagini. Sau, poate, e mai bine aşa. Tot ce trebuie să rămână scris, e aşternut pe hârtie. Citiţi-o!


 Îi mulțumesc autoarei pentru acest exemplar! Mie mi-a plăcut foarte mult cartea! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

No comments:

Post a Comment