Sunday, May 22, 2022

RECENZIE: MADEMOISELLE COCO ŞI PARFUMUL IUBIRII

 


Titlu: Mademoiselle Coco şi parfumul iubirii

Autor: Michelle Marly

Editura: Nemira

Număr pagini: 368

Categoria: Literatura universală



Am pierdut mult prea mult timp cu o carte care nu este atât de interesantă cum am crezut. M-am așteptat să citesc mai multe detalii despre viața lui Coco Chanel, dar mi-am dorit să găsesc și mai multe amănunte despre parfumul ei special. Acum știu de ce este atât de important pentru ea, știu de ce a ales să îl creeze și cui i-a venit ideea, care sunt notele de vârf și cam atât. Totuși, eu am vrut să primesc mai mult răsfăț, să descopăr mai multe secrete din lumea parfumurilor. Nada, nimic.
În schimb, evenimentele majore din viața creatoarei de modă sunt relatate minuțios, în cele mai mici detalii. Cu descrieri lungi și plictisitoare care au avut rolul de a umple fără rost paginile, motiv pentru care am vrut să renunț la lectură de vreo trei ori.


Am rezistat eroic până la final și îmi pare rău. În tot acest timp puteam citi alt roman din care aveam ceva de învățat. De aici, mi-a rămas o singură idee valoroasă: aceea că putem realiza tot ce ne dorim, trebuie doar să visăm, să aspirăm la ceva.
Ceea ce nu am apreciat la Coco a fost faptul că mereu a avut nevoie de o confirmare, de un impuls. O femeie creativă cum a fost ea, cea care a revoluționat lumea modei, putea deveni cea care a fost dacă nu îl întâlnea pe Boy? De ce nu a apreciat-o oferindu-i statutul pe care îl merita? El a iubit-o cu adevărat? Pentru mine a rămas o enigmă.


De cealaltă parte, există o iubire sinceră, care se va prelungi și pentru altcineva?
Frumos, dar insuficient pentru mine!

No comments:

Post a Comment