Friday, October 7, 2022

RECENZIE: ,,Fiul risipitor" de Radu Tudoran

 

🌹 Am citit multe cărți scrise de autori români, dar puține au egalat-o. Deși este o poveste de dragoste tristă, iar protagoniştii se afundă mai mult în suferință, deși pe alocuri totul pare fără sens, acest roman este o dovadă clară a ceea ce înseamnă dragostea adevărată, devotamentul și sacrificiul de sine. Cine alege să o citească, nu poate decât o adore.


🌹 Și să caute răspunsuri la întrebări ca:


🔹 ️Un om are atâta putere încât să iubească cu adevărat?


🌹 Eva o tânără inocentă, cu suflet curat, îi oferă lui cele mai frumoase dovezi de iubire: își înfruntă familia, părăsește casa părintească, își abandonează studiile și îl urmează până la capăt ... iar și iar și iar. Numai că cei doi nu reușesc niciodată să atingă infinitul împreună.  El de fiecare dată are un motiv să plece.


🔹 ️Există iubire sau doar obsesie?


🌹 Ei își exprimă sentimentele prin trăiri intense pentru scurte perioade, iar lupta pentru supraviețuire poate fi covârșitoare. Timpul e o pedeapsă cruntă care le consumă iubirea repede și fără milă. Când rămân fără resurse singura cale e despărțirea. 


🔹 ️Dragostea este un impuls sau un stimul?


🌹 Căsătoria cu un alt bărbat nu stinge focul din inima neînfricatei Eva, îi conferă stabilite financiară până  când ea decide să se desprindă din lanțul siguranței. Ea își pune viața în mâinile persoanei iubite, trăiește mereu în prezent. Viitorul nu o sperie, îl îmbrățișează cu forță, pășește hotărâtă prin necunoscut și îl așteaptă ...


🌹 Cât de mult este dispusă să ofere? Dar să accepte?

No comments:

Post a Comment