Sunday, December 11, 2022

RECENZIE: ,,Iubirea, ca o pânză de păianjen"

 


Nu știu dacă e corectă ordinea în care am ales să citesc romanele (sau dacă există o ordine anume), mai degrabă m-am lăsat condusă de intuiție și de farmecul pentru titlul cărții, ,,Iubirea, ca o pânză de păianjen". Ulterior, voi face cunoștință și cu Daria, protagonista din romanul ,,Gheață la malul sufletului meu".



Am crezut că voi găsi un roman de dragoste. Atât. De fapt, am descoperit cum se scrie un astfel de roman. Pornind de la fapte reale, concrete, scriitorul care este și protagonist, țese o poveste magică care va purta cititorul pe meleaguri cunoscute: romanticul și feericul Brașov cu ale sale peisaje de basm. Cu multă îndeletnicire și măiestrie îmbină realul cu fantasticul, astfel încât firul subțire care le desparte, uneori este insesizabil. 


De la o pagină la alta, stările și sentimentele se intensifică și devin mai evidente, mai apăsătoare. Negativismul nu este exclus, însă este învăluit în dragoste și înlăturat. Chiar dacă acolo unde există iubire, există și durere, nimeni nu este dispus să renunţe la ea. Dincolo de dezamăgiri rămân întipărite în minte și în suflet unele amintiri care au impregnat răni, altele care au adus alinare.


Să nu uităm faptul că am fost creaţi din iubire și avem menirea de a iubi la rândul nostru!


Mulțumesc autorului pentru oportunitatea de a citi acest frumos roman!

No comments:

Post a Comment