Monday, December 19, 2022

RECENZIE: ,,Lelia"

 


Titlul: Lelia

Autor: George Sand

Număr pagini: 298

Editura: Corint 

Categoria: literatură universală 

⭐️ Am citit această carte cu o patimă de nestăvilit încât la fiecare pagină sentimentele mele se intensificau tot mai mult. M-au năpădit cele mai puternice stări, emoții incontrolabile, iar cuvintele nu mă ajută să exprim cu exactitate entuziasmul cu care am descoperit cea mai tristă, dar și cea mai frumoasă poveste de dragoste.


⭐️ Scrisorile de dragoste relatate de-a lungul numeroaselor pagini nu pot decât să invoce un puternic ecou și să fie strigată în gura mare această iubire devastatoare care mistuie cele două suflete împovărate de suferință. Oare cum au reușit două inimi care privesc viața din perspective diferite să se iubească intens? Credința a fost cea care le-a consolidat forța de a iubi?


⭐️ Lelia este un suflet gol, pustiu și rece. A adunat în inima sa o iubire imensă pe care nu știe cum să o exteriorizeze prin fapte. Treptat, această iubire neconsumată o mistuie și o conduce la pierzanie.


⭐️ Stenio este opusul fetei, un tânăr vesel, plin de viață, un poet talentat, dispus să facă orice pentru femeia iubită. Dovezile lui, gesturile amoroase nu sunt de ajuns. Nu ating inima ei. Uneori le respinge, alteori tânjește după ele. Și le înfăptuiesc. 


⭐️ Dragostea lor evocă sensibilitate, delicateţe, devotament. Tinerii pot menține un echilibru între aceste ingrediente pentru a putea fi fericiţi împreună? De ce zbuciumul lăuntric al Leliei îi îndepărtează mai mult decât să fructifice ceea ce frumos a fost clădit? Cât de importantă este liniștea sufletească? Un suflet pustiu poate fi învelit cu dragoste?


⭐️ Răspunsurile sunt atent făurit și întrunesc lecții de viaţă pe care niciun cititor nu le va uita. Eu le prețuiesc și încă mă gândesc la ele chiar dacă am întors și ultima filă. Cu siguranţă le voi reciti, într-o zi.

No comments:

Post a Comment