Sunday, May 10, 2020

RECENZIE: "Pentru totdeauna"



Titlu: Pentru totdeauna
Autor: Lorena Lenn
Editura: Stylished Books
Număr pagini: 220

Categoria: Literatură contemporană


Fiecare carte ne oferă şansa de a învăţa ceva util dacă o citim. În calitate de cititori, trebuie să ştim să ne asumăm sincer alegerile, să acceptăm că nu le putem adora pe toate, dar una câte una contribuie la dezvoltarea personală sau măcar ne stabilim un top al preferinţelor.
În ceea ce mă priveşte, în ultima vreme am descoperit plăcerea de a citi literatură contemporană. Am citit multe romane scrise de autori români şi toate m-au surprins plăcut. Pe unele le-am parcurs în câteva ore, de altele am vrut să mă bucur mai mult timp aşa că am prelungit procesul.
O lectură uşoară este şi romanul „Pentru totdeauna” de Lorena Lenn. Autoarea a descris o poveste de dragoste folosind un limbaj simplu, a renunţat la descrierile lungi, ba chiar întâlnim şi puţine personaje, dar multe pasaje de dialog pentru a înţelege mai bine acţiunea.
Nu cunoaştem prea multe detalii, de dapt, în prim plan apare Clyde, un tânăr şofer de taxi, care nu îşi doreşte altceva decât ca ultima oră din programul său de muncă să treacă cât mai repede. El nu bănuieşte că ultima clientă îi va schimba viaţa pentru totdeauna.


În maşina lui se urcă o tânără mireasă care îi cere ajutorul. Nu o refuză şi îi este alături mereu. Timpul petrecut împreună îi apropie până într-acolo încât ajung să formeze un cuplu. Mai mult, pasiunea pentru gătit le schimbă priorităţile şi îşi stabilesc un vis comun: deschiderea unui restaurant. Dar când totul pare să decurgă perfect, ceva trebuie să se întâmple?!
Într-o zi, din senin, apare Luke, prietenul din copilărie al Almei, care pare dispus o ajute ca părinţii ei să nu-i dea de urmă. Cel puţin aşa crede tânăra. Din păcate, pe adevăratul Luke îl cunoaşte numai atunci când el, personal, o predă pe mâna acestora. Scopul este clar: dacă o găseşte, fata îi este promisă. Şi uite aşa, vrând nevrând, Alma se află pentru a doua oară îmbrăcată în rochie de mireasă în faţa altarului lângă un alt bărbat pe care nu-l iubeşte.
De data asta nu mai poate fugi. Uşa bisericii este păzită. Oare, mai are vreo scăpare? O va salva Clyde, din nou? Vor avea şansa de a se iubi pentru totdeauna?
Vă îndemn să descoperiţi singuri. Toate poveştile de dragoste sunt frumoase.

             Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)

Această carte mi-a fost oferită de editura Stylished Books pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar. Mi-a plăcut! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!

No comments:

Post a Comment