Sunday, May 24, 2020

Recenzie: ,,Karma-i o zdreanţă"



Titlu: "Karma-i o zdreanţă"
Autor: Simona Tănăsescu
Editura: Velvet Story
Număr pagini: 348
Categoria: Literatura contemporană

De curând am păşit pe un tărâm necunoscut, unul pe care dacă m-ar fi întrebat cineva acum câţiva ani, i-aş fi răspuns că nu voi călca niciodată. Păi, mă bucur că am lăsat prejudecăţile deoparte şi că am spus ,,da” unei mari provocări pentru mine. Am citit o altfel de carte. Am depăşit graniţe, m-am maturizat. Şi am descoperit o altă latură a iubirii: pasiunea.
Se pot scrie cărţi frumoase folosind cu precădere acest ingredient şi multe alte „detalii picante”. Poate, chiar foarte frumoase. De ce spun asta? Pentru că, am întâlnit ceva surprinzător. „Karma-i o zdreanţă” nu este un simplu roman. De fapt, sunt trei poveşti într-o singură carte.
Nici nu ştiu care dintre ele mi-a plăcut mai mult. Să fie prima?
Prima poveste de dragoste este cea dintre Sir William Gray şi prinţesa maharajahului. Totul începe cu sosirea bărbatului în India, în anul 1859. Acesta este doctor şi este trimis acolo pentru a-şi oferi serviciile şi a face mai multe cercetări. Dar, pe lângă noile descoperiri şi după multe aventuri amoroase, tânărul descoperă dragostea adevărată. Uită complet de promisiunile făcute acasă (este logodit cu o altă femeie) şi se avântă într-o experienţă care îi va schimba toate planurile. Deşi, ambii parteneri sunt conştienţi de faptul că trăiesc o iubire interzisă, nu se sfiesc ca ea să se consume. Vor reuşi să treacă de toate barierele care le apar în cale?
Cea de-a doua poveste ne aduce în prezent la Bucureşti. Protagoniştii sunt Matteo, un tânăr atrăgător şi bogat, obişnuit să îşi petreacă fiecare seară în compania altei femei şi Rena, „fata de la bar”. Povestea lor începe mai mult ca într-o joacă. După o noapte petrecută împreună, tânăra îl caută a doua zi pentru a-i înapoia portofelul pe care bărbatul şi l-a uitat în apartamentul ei. Atunci el, vrând să-şi impresioneze tatăl, o prezintă ca fiind iubita sa. De aici şi până la o relaţie adevărată, nu e decât un pas. Vor păstra aceeaşi legătură strânsă şi după ce fata va afla totul despre trecutul lui tumultuos?
Ultima poveste ne poartă departe, în anul 2330, în Serenissima, Veneţia zilelor noastre. Aici, îi cunoaştem pe Renna şi Stefano Visconti. Ea este o copilă de 19 ani, crescută de o femeie săracă, el, fiul prim-ministrului. Deşi, îşi doreşte cu ardoare ca destinul ei să fie altul, ajunge, fără voia sa, o curtezană. Mai mult, îndrăzneşte să iubească, deşi acest lucru este interzis în Serenissima. Ce consecinţe va avea de suportat în urma săvârşirii marelui păcat? Dragostea o va salva din acel mediu neprielnic sau o va distruge în totalitate?
Cele trei poveşti nu fac altceva decât să ne ilustreze diferite perspective ale timpului: trecut, prezent şi viitor. Iar, personajele se reîncarnează şi se adaptează perioadei în care sunt transpuse. Şi culmea, accentul este pus pe acţiune şi fapte şi nicidecum pe personaje. Deci, vom găsi toate ingredientele: pasiune şi atracţie din plin, suspans, mister şi culoare. E tot ce trebuie pentru a obţine un roman perfect.
            Felicitări autoarei pentru tot ce a făcut! Se pricepe tare bine! Pe mine m-a cucerit şi nu vreau să mă opresc aici. Îmi doresc să-i descopăr şi celelalte cărţi.


Cu drag,
Şoarece de bibliotecă!
(Andreea Pop)



Această carte mi-a fost oferită de editura Velvet Story pentru a scrie o recenzie. Le mulțumesc pentru acest exemplar! Mi-a plăcut foarte mult! Sper să vă placă și vouă, dragi șoricei!
Cartea o găsiţi aici.

No comments:

Post a Comment